Κτήμα Ρόδον logo

Γάμος στα κόκκινα

Γάμος στα κόκκινα

Είναι Σεπτέμβρης και ο Λάμπρος και η Νάνση αποφασίζουν να ανταλλάξουν όρκους αγάπης στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού εντός του Κτήματος Ρόδον – Τριανταφυλλίδη.

Το θέμα της διακόσμησης που επέλεξαν είναι το έντονο κόκκινο. Και όπως θα δείτε παρακάτω, τους ταιριάζει πολύ!

Στην είσοδο της εκκλησίας, πέφτει από τον ουρανό ένα μεγάλο πέπλο από κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα. Οι λαμπάδες αγκαλιασμένες από άνθη, βρίσκονται πάνω σε ξύλινες βάσεις. Στο τραπέζι του μυστηρίου υπάρχει ο δίσκος με κουφέτα, ρύζι και ροδοπέταλα. Η καράφα και το ποτήρι είναι κι αυτά διακοσμημένα με κόκκινα τριαντάφυλλα.

Τα καλαθάκια που περιέχουν τα χωνάκια και τα πουγκάκια με το ρύζι, έχουν κι αυτά κόκκινες λεπτομέρειες με σχοινάκια και κορελίτσες.

Από το χώρο της εκκλησίας μεταφερόμαστε στο χώρο της δεξίωσης. Το πρώτο πράγμα που συναντάμε είναι η καμάρα στην οποία έχουν τοποθετηθεί κρεμαστές γυάλινες μπάλες με κόκκινα ρεσώ κεράκια.

Προχωρώντας, παρατηρούμε το μπαρ με το ποτό υποδοχής για τους καλεσμένους. Ακόμα και εδώ, το ζευγάρι έχει προτιμήσει ποτό σε αποχρώσεις του κόκκινου.

Στη συνέχεια, βλέπουμε τη διακόσμηση των τραπεζιών. Διακριτική πινελιά δίνει το τραπεζομάντηλο – ύφασμα ράνερ, πάνω στο οποίο έχουν τοποθετηθεί δύο γυάλες με δύο υπέροχα κόκκινα τριαντάφυλλα και ένα κόκκινο κερί στο κέντρο του κάθε τραπεζιού. Στη θέση του κάθε καλεσμένου υπάρχει μια γυάλινη μπομπονιέρα – φοντανιέρα και ένα μπουκαλάκι με κόκκινο λικέρ.

Στρέφοντας το κεφάλι μας στο κέντρο του χώρου, το μάτι μας πέφτει πάνω στο τραπέζι με τη γαμήλια τούρτα. Η γαμήλια τούρτα είναι κι αυτή διακοσμημένη με κόκκινα φυσικά τριαντάφυλλα και πάνω πάνω στέκονται οι χιουμοριστικές φιγούρες του γαμπρού, ο οποίος προσπαθεί να αποδράσει, και της νύφης, η οποία δεν τον αφήνει να φύγει. Δίπλα στην τούρτα, περιμένουν τα ποτήρια της σαμπάνιας, ντυμένα γαμπρός και νύφη.

Πίσω από το τραπέζι της γαμήλιας τούρτας, είναι έτοιμο και το νυφικό τραπέζι. Η διακόσμηση είναι αντίστοιχη με των υπολοίπων τραπεζιών, αλλά εδώ υπάρχουν και φωτεινά γράμματα με τα αρχικά του ζευγαριού «Λ&Ν», που προσδίδουν έναν όμορφο φωτισμό στο χώρο.

Επιστρέφουμε στο χώρο της εκκλησίας. Κόσμος έχει ήδη έρθει και μαζί με το γαμπρό περιμένουν τη νύφη. Ένας παράνυφος κρατάει μία ταμπέλα που ενημερώνει πως «Έρχεται η νύφη». Ξαφνικά… ακούγονται οι χαρακτηριστικές κόρνες.

Το πολυτελές αυτοκίνητο με τη νύφη μπαίνει στο χώρο και ο πατέρας της βγαίνει από αυτό για να τη συνοδεύσει. Η πίσω πόρτα ανοίγει. Η νύφη κατεβάζει το ένα της πόδι και εμφανίζεται ένα υπέροχο κόκκινο πέδιλο λουστρίνι. Αμέσως δίνει το χέρι της με τα κατακόκκινα νύχια στον πατέρα της, ο οποίος τη βοηθάει να βγει από το αυτοκίνητο. Βλέπουμε τότε μια πανέμορφη νύφη στο εντυπωσιακό σατέν νυφικό φόρεμά της, που φορά έντονο κόκκινο κραγιόν και χαμογελά ευτυχισμένη. Ο κόσμος χειροκροτά και ο γαμπρός συγκινημένος αδημονεί…

Λάμπρο & Νάνση, σας ευχόμαστε τα καλύτερα και σας ευχαριστούμε!

Φωτογραφίες

Οργάνωση εκδηλώσεων

Οργανώστε το γάμο σας, τη βάφτιση, την δεξίωση ή το πάρτυ σας στον καλαίσθητο χώρο μας, με την υποστήριξη του “ΚΤΗΜΑ ΡΟΔΟΝ”!

Άλλα άρθρα

Παραμυθένια βάπτιση

«Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσαν σε δυο μακρινούς τόπους μια όμορφη βασίλισσα και ένας γενναίος